Bij Lasservice Voorne kunt u terecht voor vrijwel alle lasklussen! Of het nu gaat om een hecht van een aanhanger, een aluminium drempelhulp of voor het lassen van diverse stalenconstructies, wij kunnen het allemaal.

MIG/MAG: 

MIG/MAG-lassen is een specifieke lastechniek. De naam is een afkorting en staat voor Metal Inert Gas / Metal Active Gas. Het zijn eigenlijk twee soorten maar omdat het enige verschil het gebruikte gas is wordt het toch als eenzelfde soort gezien. Met MIG/MAG kunnen wij  ijzer, aluminium, en roestvrijstaat lassen.

Elektrisch vlamboog (elektroden):

Booglassen met beklede elektrode is een lasprocedé dat behoort tot het elektrisch booglassen. Hierbij wordt een afsmeltende elektrode gebruikt. Er wordt geen toegevoegd beschermgas gebruikt, omdat dat wordt gevormd uit de bekleding van de elektrode. Met elektrisch lassen kunnen wij onder andere: ijzer, roestvrijstaal, overgang (ijzer/rvs), gietlegeringen lassen.

TIG:

TIG-lassen behoort tot de categorie 'elektrisch booglassen'. De techniek werkt met een niet-afsmeltende elektrode. Deze is gemaakt van wolfraam, waaraan soms kleine hoeveelheden andere stoffen worden toegevoegd om de kwaliteit van de lasboog te verbeteren. Lastoevoegmateriaal wordt apart, handmatig, in het smeltbad toegevoegd. Het toepassingsgebied van TIG-lassen is vooral hooggelegeerd staal (RVS, roestvast staal) of aluminium. Het wordt ook regelmatig gebruikt voor laaggelegeerd staal met dunne plaatdiktes daar de lassnelheid vrij laag is.

Puntlassen:

Dit lasproces behoort tot de hoofdgroep van het elektrisch weerstandlassen. Er wordt een puntvormige las gemaakt door een grote elektrische stroom door een klein oppervlak van het werkstuk te laten lopen, die het metaal ter plaatse doet smelten. Meestal wordt hierbij staal of roestvast staal gelast, maar het is ook mogelijk aluminium of gegalvaniseerd staal te lassen.

Hardoplassen:

Hardoplassen is het door middel van een lasproces aanbrengen van een speciale legering op een metallisch onderdeel. Doel is een beschermend oppervlak te vormen dat bestand is tegen de invloed van abrasieve slijtage, erosie, hitte, stootbelasting, corrosie of combinaties van deze factoren. Het oplassen van slijtvaste lagen is een economische manier om de levensduur en de efficiency van de meest slijtende onderdelen te verbeteren. 

Gietijzer lassen:

Wij hebben inmiddels ruime ervaring met het lassen van gietijzer. Wij verwarmen het materiaal voor tot een temperatuur variërend van 300 tot 600 graden, afhankelijk van het soort gietijzer waar wij mee te maken hebben. 

Heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op.